19. máj 2024
Facebook
štvrtok, 07 február 2019 18:00

Školák Erik sa vyhrážal spolužiakovi a vzal mu viac ako tri eurá, prípad sa dostal na súd

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Trest dva roky odňatia slobody podmienečne za lúpež potvrdil vo štvrtok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 16-ročného školáka Erika z Tornale, ktorý pod hrozbou násilia zobral mladšiemu spolužiakovi viac ako tri eurá v minciach.

Známy bitkár

Erik bol v Základnej škole Ferencza Kazinczyho v Tornali známy ako arogantný, násilný a schopný pobiť sa s hocikým. Preto keď pristavil pred školským bufetom o tri a pol roka mladšieho a fyzicky slabšieho menovca s tým, aby mu dal peniaze, ten mu z obáv dal najprv pár drobných. Erik však chcel viac. Opakovane požadoval ďalšie peniaze, hrozil, že mu zoberie celú peňaženku. Erik sa bál o peňaženku, lebo v nej mal aj preukaz na cestu autobusom, a tak lupičovi dal najmenej tri eurá v minciach.

Išlo len o "pôžičku"

Tým Erik spáchal zločin lúpeže na dieťati ako chránenej osobe. Za to mu Okresný súd v Revúcej vymeral dva roky odňatia slobody s podmienečným odkladom na rovnako dlhý čas. Proti verdiktu sa odvolal obžalovaný s tvrdením, že išlo o „pôžičku“ a voči mladšiemu spolužiakovi nepoužil násilie. Doteraz však peniaze, ktoré obeť mala na stravu, nevrátil. Krajský súd jeho dôvody neakceptoval a prvostupňový verdikt potvrdil. Odsúdený Erik sa na odvolacom konaní nezúčastnil. Zaujímavosťou je, že podľa hodnotenia školy ide o konfliktný typ žiaka s veľkým počtom neospravedlnených hodín. Podľa úradu sociálnej starostlivosti do rozporu so zákonom prišiel Erik už v roku 2013. Vtedy s komplicom olúpili o dva roky mladšieho chlapca o nákup, pričom Erik ho aj fyzicky napadol. Vtedy sa zistilo, že bol pod vplyvom drog. Trestné stíhanie Erika polícia pre jeho nízky vek odložila, mal iba jedenásť rokov.

Viac k témam: Krajský súd Banská Bystrica, podmienečný trest, vyhrážanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Školák Erik sa vyhrážal spolužiakovi a vzal mu viac ako tri eurá, prípad sa dostal na súd © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 162 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner